Forsvarets basisuddannelse kan nogle gange være en smule overvældende. Heldigvis kan I gøre det hele lidt lettere for jer selv ved bruge nogle af de tips & tricks til værnepligten, som SOLDATEN har samlet

VEDL

Vådservietter kan bruges til alt, f.eks. til at tage bad og vaske hænder i felten og til at tørre sløring af ansigtet.

Skal basis vedles? Smid hele molevitten en tur i vaskemaskinen og tørretumbleren.

Hæld lidt ekstra våbenolie i- og omkring bundstykket inden I tager hjem fra skydebanen eller felten. Så kan det bedre nå at løsne jeres fastbrændte krudtslam inden I kommer hjem.

Lav en Facebook-gruppe for jeres deling, jeres kompagni eller jeres kaserne. Den er uundværlig, når man skal koordinere byturen eller finde ud af, hvem der har taget det forkerte tøj fra vaskerummet.

STUEN

Pas på med, hvad I siger – selv på stuerne! Man ved aldrig, om der står en sergent lige om hjørnet.

Køb et formsyet lagen til sengen – der skal være plads til lidt selvforkælelse.

Alle stuer har en suger! Hold styr på hvor du lægger dine ting, ellers er der en, der nakker det. Selvom du lige er kommet hjem fra felttur og du knap nok selv vil røre ved dine ildelugtende strømper, så er de alligevel væk morgenen efter, og “ingen” på stuen har set dem. hmm.

GREJ

Køb en lille termokande på Kuffen, og tank lidt varmt at drikke fra Caf, inden I skal i felten.

Anskaf dig et digitalur! – Måske tror du, at du godt kan klare værnepligten uden, men tro om igen. Køb et vandtæt ur, så det holder til vandpassagerne, og glem alt om centraleuropæisk tid – nu er det kun viserne på dine befalingsmænds ure, der tæller, så synkronisér dit eget med deres.

Kolde dage i felten? Prøv at overtale jeres delingsfører til at lade jer bruge en tynd hue under hjelmen.

HOLDNING

Indrøm din fejl før din befalingsmand finder ud af det. De finder ALTID ud af det – så indrøm bare at du glemte dit ene magasin derhjemme, istedet for at vente på at blive afsløret. Det plejer at hjælpe lidt på de sure miner.

Stryg alle dine skjorter men brug kun den ene! Så er der kun én som skal vaskes og stryges, og så bliver dit liv lettere. Se om du kan få tilladelse til at hænge den ene skjorte på en bøjle i skabet, så du undgår at den bliver krøllet, og du slipper for at lægge den pænt sammen hver gang.

Brug LØBETIGHTS under kampbukserne. Hvis du ikke har et par så anskaf dig et! På varme dage i felten er de uundværlige, hvis du ønsker at undgå gnavasår på lår og baller!

Har du et godt FIF til FIFKASSEN?

Send det ind til redaktionen her!