Uden deres pinefulde erfaringer havde rekrutterne fra Holstebro aldrig kunnet kalde sig Dragoner den dag i dag. Lad dig inspirere af de vestjyske feltsvin, der giver dig rådene, som førte dem levende igennem patruljeøvelsen.

Lav en snack bag

”Fjern emballagen fra dine snacks, og knæk kiks og proteinbarer i små stykker. Pak alle godbidderne i én pose. På den måde undgår du at bruge unødigt lang tid på at finde snacks frem under de korte hvil.”
– Menig Frederiksberg

Snørebånd med snorlås

”For mig fungerer det godt at samle støvlernes snørebånd i en snorlås. På den måde slipper jeg for at binde mine støvler, og jeg kan nemmere stramme og løsne snørebåndene under march.”
– Menig Gjellerup

Investér i løbetights

”Løbetights er meget mere behagelige at have på som inderste lag. De sparer dig samtidigt for skavsår på inderlårene.”
– Menig Houlkjær

Få styr på tiden

”Både på kasernen og i felten er uret uundværligt. Det er det eneste, der kan give dig tidsfornemmelse, når du er på natpatrulje.”
– Menig Nr. Thise

Kakao er din redningsmand

”Kakao i morgenmaden kan redde de mest ugidelige morgener i felten.”
– Menig Vadum

Alternativ energidrik-shaker

”Ved at blande energipulver og vand i munden kan du nemt og hurtigt give dig selv et boost forud for en hård opgave.”
– Menig Houlkjær

Feltspade som ryglæn

”Når der endelig bliver tid til et hvil, handler det om at sætte sig godt til rette. Og her viser det sig, at feltspaden kan bruges til andet end bare at grave skyttehuller.”
– Menig Dagnæs

Tag kampen op mod skavsår

”Køb et billigt liggeunderlag, som du kan klippe til og fastmontere på basisbæltet med strips og tape. Det vil dine hofter takke dig for.”
– Menig Sangstrup

Ziplock-poser holder tøjet tørt

”Sørg for at anskaffe dig Ziplock-poser i forskellige størrelser. Jeg pakker selv alt mit tøj i poser, og det holder sig tørt under hele feltturen.”
– Menig Guderup

Fyld kondomet ud

”Fold liggeunderlag og sovepose ud i kondomet (soveposeovertrækket), inden du ruller det hele sammen og fastgør det til rygsækken. På den måde kan du lynhurtigt komme i posen, når mørket falder på.”
– Menig Lyngsø

Basis som bademakker

”Når du kommer hjem fra en mudret feltøvelse, kan du med fordel tømme dit basis og tage det med i bad. Det kan spare dig for mange timer i pudsestuen.”
– Menig Ulstrup

Få endnu flere tips til din værnepligt og læs SOLDATEN – De værnepligtiges magasin online!

You may also like

Comments are closed.