Livet som hundefører

På Flyvestation Karup er der ikke kun pilotelever, flymekanikerelever og værnepligtige. Flyvevåbnets Hundeskole hører nemlig også til på Flyvestation Karup. Her bliver der en gang årligt uddannet hundeførere, der kan se frem til at få en ny bedste ven. Jeg har haft fornøjelsen at overvære hundetræningen på Flyvestation Karup en uge inde i dette års holds forløb. Jeg har interviewet Michelle, der er uddannet konstabel, som netop er startet som hundeførerelev. Hun fortæller om hverdagen som hundefører.

24-årige Mathilde er uddannet konstabel. Hendes familie har altid haft en hund, så at skulle starte et liv, hvor hunden er ens fokuspunkt i hverdagen, gjorde hende ikke det mindste. Efter endt værnepligt ved Trænregimentet i Aalborg blev hun introduceret for uddannelsen som hundefører, og det fangede straks hendes interesse. Hun tog derfor en konstabeluddannelse, der er et krav for at komme ind på uddannelsen.

”Min familie har altid haft hund, så jeg er vant til at være omgivet af en. Jeg havde dog ikke planlagt, at jeg skulle være hundefører, men da jeg første om uddannelsen, så lød det som noget for mig”, siger Michelle.
Det er dog ikke et krav, at man har kendskab til hunde. Det er dog et kæmpe plus, da du vil have nemmere ved at danne et bånd til hunden, da du allerede ved, hvordan man omgås med hunde.

Når hundeførereleverne starter, så får de tildelt en hund, som altså bliver deres nye bedste ven. Så starter fem ugers intensiv træning på Flyvestation Karup. Her starter en tilvænningsproces, hvor hundeførereleven skal i gang med at danne et bånd til sin hund. Allerede efter en uge får eleverne lov til at tage deres hund med hjem, hvor man altså begynder at være sammen hele døgnet rundt. Jeg besøgte Hundeskole Karup i deres første uge, så det var en spændt Michelle, der så frem til at få sin hund med hjem.

”Jeg glæder mig helt vildt. Man er så glad for at være sammen med ham her i dagstimerne, så det er hårdt at køre hjem uden ham. Jeg glæder mig til at have ham alle døgnets timer”, fortæller Michelle med et smil på læben.

Efter de første fem uger på Flyvestation Karup begynder et nyt kapitel for hundeførerne og deres hunde. Nu skal hundene nemlig i gang med en uddannelse som enten patrulje-, sprængstofs- eller narkohund. Her bliver hunden trænet indenfor dens specialområde, så den er klar til at rykke ud med sin hundefører, når der bliver behov for det.
Hvis du skal i gang med en konstabeluddannelse, og synes, at livet som hundefører lyder spændende, så burde du overveje at søge uddannelsen som hundefører efter konstabeluddannelsen.