Sæt dig godt til rette i sofaen, smid fødderne op og bliv en bedre soldat! Ja, du læste rigtigt. Nu er det nemlig slut med at se spørgende rundt på dine kammerater, når dine sergenter refererer til endnu en krigsfilm, du aldrig har set. Her får du en liste, der ikke kun vil styrke dig i tjenesten, men også underholde dig og dine venner til fremtidige filmaftener på Kuffen. 

Saving Private Ryan (1998) af Steven Spielberg

Enhver soldat bør se denne klassiker. Gør dig selv en tjeneste og bliv inspireret af Tom Hanks til at finde heltemodet frem andre steder end på skydebanen. Filmen viser, at den gode soldat kan slå ihjel, mens den bedste soldat kan redde liv.

”I just know that every man I kill, the farther away from home I feel”

G.I. Jane (1997) af Ridley Scott

 Et glimrende eksempel på en soldat, der viser hvorfor det ikke er nogen undskyldning at være kvinde i militæret. G.I. Janeer en film, der vil motivere alle rekrutter – uanset køn – til at fjerne skamlen på forhindringsbanen og give den en ekstra skalle i tjenesten.

”Pain is your friend, your ally. It will tell you when you are seriously injured, it will keep you awake and angry, and remind you to finish the job and get the hell home. But you know the best thing about pain? It lets you know you’re not dead yet!”

Full Metal Jacket (1987) af Stanley Kubrick

 Har du ondt af dig selv i tjenesten? Og ville du gerne skifte dine stuekammerater ud, hvis du fik muligheden? Se denne film og kom på bedre tanker. Enhver belønning som dine sergenter end måtte finde på, vil aldrig kunne få dig ned på nakken, for du er forberedt på det værste. Derudover vil du være dine samboere evig taknemlig for, at du ikke har traumer for sæbe og håndklæder.

”The dead know only one thing: it is better to be alive”

Armadillo (2010) af Janus Metz Pedersen

 Krigsfærdigheder er nu en fast del af din hverdag som rekrut, og derfor har du god grund til at være nysgerrig på hvordan en krig udkæmpes i den virkelige verden. Dette kan du få svar på i blandt andet dokumentarfilmen Armadillo, hvor en række unge soldater fra Danmark bliver udsendt til Afghanistan. Her får du muligheden for at se nogle af de færdigheder, som du kommer til at stifte bekendtskab med i løbet af værnepligten, i praksis.

American Sniper (2014) af Clint Eastwood

 Få et indblik i de moralske dilemmaer der følger med, når man bliver udsendt i krig. Filmen lægger op til en god debat med dine soldaterkammerater og viser hvad barske oplevelser i en krigszone kan koste.

”There are three types of people in this world: sheep, wolves, and sheepdogs. The sheep go through life refusing to see evil. The wolves are the evil preying on the sheep. But the sheepdogs? They protect the sheep. They fight the evil”

Under sandet (2015) af Martin Pieter Zandvliet

Under sandet er bogstavelig talt en sprængfarlig film. Publikum sidder konstant på nåle, når en flok uskyldige drenge fra Tyskland bliver sat til at desarmere miner på den danske vestkyst efter afslutningen på 2. verdenskrig. Hvem er fjenden i sidste ende?

First Blood (1982) af Ted Kotcheff

First Blood, bedre kendt under hovedpersonens navn Rambo, er historien om en amerikansk soldat, der efter krigens traumer har forvandlet sig til en dræbemaskine. Selvom hans skæbne ikke er misundelsesværdig, er Rambo et værdigt forbillede i kamp. Efter at have set filmen er du ikke i tvivl om, hvorfor soldater bliver smigrede af at blive kaldt Rambo i felten.

“To survive a war, you gotta become war”

Få endnu flere tips til din værnepligt og læs SOLDATEN – De værnepligtiges magasin online!

 

 

 

 

 

 

You may also like

Comments are closed.