Er du kommende værnepligtig og i tvivl om, hvad du skal medbringe til din nye tilværelse som soldat? Bare rolig – her får du den komplette pakkeliste!

Pakkeliste til første mødedag:

1) Vandtæt ur: Dette er uundværlig investering til din værnepligt! Køb gerne et ur, der viser antal sekunder, så du altid er sikker på at stille til tiden. SOLDATEN anbefaler Casio Classic, som er lille og let. 

2) Toiletsager: Alle mænd skal især huske barbergrej og en fugtighedscreme – for du kommer sandsynligvis til at barbere dig mere end du er vant til. For kvinderne skal håret sættes op, så husk både hårnåle og hårspray – det får du brug for!

3) Praktisk påklædning og fodtøj: Iklæd dig praktisk påklædning og fodtøj på første mødedag indtil du får udleveret en uniform. Denne skal du fremover bruge i tjenesten. Du får derfor max. brug for et par civile T-shirts og et enkelt par bukser hjemmefra. Spar derfor en masse plads i tasken ved at lade klædeskabet blive derhjemme! Der udleveres desuden sengetøj og håndklæder, så det skal du heller ikke pakke.

4) Idrætstøj: I den første uge skal du bruge eget idrætstøj og -sko, inden du får udleveret en idrætspakke fra Forsvaret. Dine medbragte løbethights, kan i øvrigt skåne dine inderlår for skavsår, hvis du tager dem på under uniformen. 

5) Kontanter: Der kan ikke hæves over beløbet på kasernen, og derfor bør du medbringe kontanter hjemmefra, hvis du får brug for dette. I cafeteriet kan der anvendes Dankort, Visa Elektron/Mastercard og Mobilepay. Vær dog opmørksom på, at du ikke må have din mobil på dig i tjenesten!

6) Nylonstrømper: Dette gælder både piger og drenge… Du kommer til at pudse støvler som aldrig før, så du kan ligeså godt sætte standarden højt fra start. Læs evt. SOLDATENs guide, hvis du er i tvivl om, hvordan nylonstrømper kan få dine støvler til at skinne.

7) Snacks: Du kommer ikke selv til at styre hvornår du kan spise, så pak gerne nogle snacks, der kan opbevares i uniformen under tjenesten. SOLDATEN anbefaler müslibarer, figenstænger og indpakkede knækbrød – køb gerne et lager allerede nu. Derudover er små kakaomælk guld værd at have på stuen til de lange aftener.

8) Vatrondeller, vådservietter og make-up-fjerner: Du bliver populær på stuen, hvis du har disse tre ingredienser klar til kampen mod at fjerne sløring. Vi kan afsløre, at det sætter sig fast på meget andet end din hud… Det bliver sandsynligvis ikke et problem i første uge, men du kan ligeså godt have købt det på forhånd – så kan du slappe af i din første hjemme-weekend med god samvittighed uden at handle ind.

9) Til kvinder: Husk hårspray, hårnåle og elastikker til håret! Det skal nemlig sættes op hver dag, så det er en god ide at have det med fra starten. Hvis du har brug for at finde flere råd til kvinder, så læs med ved at klikke her.

10) Til mænd: Husk barbergrej – du skal nemlig vænne dig til at barbere dig hver dag.

11) Papirarbejdet: Du skal medbringe indkaldelsesorden (gælder også som din rejsebillet til mødedagen), et udfyldt oplæsnings- og helbredelsesskema, DSB stamkort (medmindre du i stedet ønsker kørselsfradag), kørekort (såfremt dette haves) og sygesikringsbevis.

Har du spørgsmål?

Så tøv ikke med at skrive til os på vores Instagram @soldatendk


Få endnu flere tips til din værnepligt og læs SOLDATEN – De værnepligtiges magasin online!

 

 

 

 

 

 

You may also like

Comments are closed.