Drømmer du om at få en plads på forreste geled til næste parade? Med denne omskoling til støvlepudser, kan du få dine tjenestestøvler til at skinne som aldrig før og imponere din befalingsmand til næste undervisningstime i eksercits.

Det skal du bruge:

  1. Den røde børste
  2. En opvaskebørste el. lign., der gerne må blive beskidt
  3. Minkolie
  4. Påføringsbørste
  5. Fordelingsbørste
  6. Blankebørste
  7. Nylonstrømper

Fremgangsmåde:

Start med at fjerne dine snørebånd, hvis dine støvler er våde og mudrede. Giv dem derefter masser vand for at fjerne snavs og brug eventuelt en børste, der gerne må blive beskidt alt efter behov.

Når du har skrubbet overfladen nogenlunde ren, er det tid til at vende dine støvler om og tage et kig på sålerne. Brug dit knofedt til at skrubbe grundigt med den røde børste for at få mest muligt snavs af, og brug derefter spidsen af børsten til at fjerne eventuelle sten, der har sat sig fast. Lad støvlerne tørre helt – eventuelt i tørrestuen eller ved brug af en føntørrer, hvis det skal gå rigtig stærkt.

Når støvlerne er helt tørre, bruges påføringsbørsten til at smøre støvlerne ind i minkolie med små cirkelbevægelser. Herefter bruges fordelingsbørsten til at fordele al minkolien ud på hele støvlen. Undgå så vidt muligt at smøre minkolie på hullerne til snørebåndene.

Sæt det sidste præg på dine tjenestestøvler ved at lægge blankebørsten ind i din mors gamle nylonstrømper. Husk derfor at sikre dig, at din mor er færdig med at bruge dem, inden du snupper dem. Og hvis hun ikke er det, kan du sagtens bruge en T-shirt som alternativ, når den overskydende minkolie skal fordeles.

Nu kan du med ro i sindet sætte dine snørebånd tilbage i støvlerne og glæde dig over det skinnende syn. Tillykke, du har hermed alle forudsætninger for at imponere din befalingsmand til næste undervisningstime i eksercits.

Få endnu flere tips til din værnepligt og læs SOLDATEN – De værnepligtiges magasin online!

 

 

 

 

 

 

You may also like

Comments are closed.