Velkommen til! – Vi har samlet nogle af redaktionens større artikler, så du kan klikke dig ind på lige præcis det, som fangere din interesse. Bliv klogere, inspireret og dyk ned i lige præcis det, du har lyst til.

SERGENTUDDANNELSEN

Hos sergenteleverne i Varde står hverdagen på udfordringer, som skal ruste dem til at blive stærke og kompetente førere. Bliv klogere på, hvad livet som rollemodel indebærer, når fire sergentelever deler deres oplevelser og erfaringer fra uddannelsen.

Læs artiklen her

HUNDEFØRERUDDANNELSEN

Forsvarets tjenestehunde bliver trænet til at løse vigtige militære opgaver. Hund og fører skaber et tæt bånd, som danner grobund for, at de kan agere sammen i en skarp situation. Læs med, når Frederik, som tager hundeføreruddannelsen ved Military Working Dog i Karup, fortæller om livet som hundefører.

Læs artiklen her

JAGERPILOTERNE

Tag med på en flyvetur, når jagerpiloterne RAM og GIS møder på arbejde for at flyve kampfly og øve formationer i flere kilometers højde. Lige så højt der er at flyve, er der dybt at falde – og så er det godt at have sin wingman.

Læs artiklen her

FRØMANDSKORPSET

Med svømmefødder, dykkermasker og en vilje, der skal bane deres vej til at blive frømænd, sidder eleverne på Marinestation Kongsøre for at øve deres kommende speciale: iltdykning. Dyk med, når frømandseleverne sætter i spring og lærer at operere på dybt vand.

Læs artiklen her

MILITÆRPOLITIET

Det kræver både militære færdigheder og juridisk autoritet at kunne udgøre Forsvarets politimyndighed, som Militærpolitiets elever træner at mestre. Tag med eleverne i kampstilling, når de styrker deres fællesskab, feltkundskaber og fortæller om det liv, de drømmer om med den røde baret.

Læs artiklen her

AMMUNITIONSRYDNINGSTJENESTEN

Ammunitionsrydningstjenesten står klar døgnet rundt for at sikre dig, når en bombe pludselig truer. På 15 minutter rykker de ud, uanset om der bliver fundet ulovlige kanonslag, sprængfarlige granater fra krigens tid eller en bombetrussel tikker ind.

Læs artiklen her

LØJTNANTSUDDANNELSEN

Solen står højt på himlen i Kulsbjerg Øvelsesterræn, og startskuddet er gået for de otte løjtnantselever. De er i gang med deres sidste øvelse i grundforløbet, og de er klar til næste milepæl, som er føringsuddannelsen. De er målrettede og har alle en klar vision om, hvad en god fører skal kunne.

Læs artiklen her

DRONEPILOT

Når dronerne bliver sat i luften, er det ikke nemt at være fjenden på slagmarken, da man ikke kan gemme sig fra de digitale øjne i luften. Kamil er uddannet dronepilot og deler ud af sin viden og erfaring, mens vi følger ham på øvelse i Finderup.

Læs artiklen her

SAR – SEARCH AND RESCUE

Som livredder fra luften står EH-101 Merlin-helikopteren klar til at redde mennesker i nød døgnet rundt. Flyv med Jesper i den flyvende ambulance, når han ydmygt lufter tankerne om de liv, han har reddet.

Læs artiklen her

SØVÆRNET: EN FLYDENDE ARBEJDSPLADS

Ombord på landets fregatter og inspektionsskibe, arbejder besætningen tæt sammen på tværs af rang og funktioner. Læs med, når en dæksgast, bordinggast, KL-gast og kok fortæller om livet og arbejdet til søs.

Læs artiklen her

You may also like

Comments are closed.

More in Forsvaret