Efter flere måneders blod, sved, tårer, mudderbade og grineflip er det blevet tid til en velfortjent afslutningsfest. Her på siden har SOLDATEN samlet de vigtigste meldinger I får brug for, for at skabe den bedste afslutning på jeres tid i trøjen.

OVERSIGT:

Her kan du klikke dig ind på den aktivitet du ønsker:

5-punktsbefaling
Ligesom enhver anden opgave I har skulle løse, må I starte med en 5-punktsbefaling.

Femkamp
For at finde ud af hvilken gruppe, der er den bedste i delingen, må I udføre SOLDATEN’S 5-KAMP I DRUK.

Kåringer
Afslutningsfesten er fuld af traditioner, hvor kåringer står højt på listen. Her får I endelig mulighed for at belønne hinanden med de uniformsmærker, som befalingsmændene ikke uddeler. 

Messe-spil
Skal promillen helt i top, så skal I blot ligge SOLDATEN’S MESSESPIL på bordet.

Huskeord med scoringsgaranti
Forinden afslutningsfesten kan I med fordel lærer SOLDATENS HUSKEORD MED SCORINGSGARANTI.

Jeg har aldrig…
Hvem har ramt ved siden af latrinposen og hvem haft en crush på sergenten?  Det er tid til at lære din deling lidt bedre at kende med “Jeg har aldrig”-værnepligtsedition!

Ryg mod ryg
Hvem er mest tilbøjelig til at ramme ved siden af latrinposen? Eller hvem ville klare sig bedst i frømandskorpset? Stil jer med ryggen til hinanden og drik hvis udsagnet passer bedst til dig!

Musikquiz
Skal der skrues op for musikken, så fyr SOLDATENS MUSIKQUIZ afsted. 5-punktsbefaling

Giv agt, jeg giver nu min befaling…

Det er ved at være tid til at holde afslutningsfest og hvordan forbereder man lige sin deling på det? Ligesom alle andre øvelser: med en fempunktsbefaling! Befalingen kan bruges som skabelon til jeres egen fempunktsbefaling, eller læses direkte op som den er.

1 – Situation

A – Fjenden: Sure mennesker, der gemmer sig blandt civile, kan fremtræde og vise sig ved opstående konflikt. Kontakt med fjenden skal undgås under alle omstændigheder.
B – Egne forhold: Lær hinanden bedre at kende, dan nye venskaber og kærester.
C – Til og afgangsveje: Sørg for at have transport fra KSN planlagt og best ilt på forhånd.

2 – Opgave

At holde den fedeste afslutningsfest nogensinde.

3 – Udførelse

A – Klar til kamp: Sørg for at have lavet klar til kamp inden afgang til byen. Husk civil-sløring.
B – Områdeopklaring: I én stor samlet gruppe, afsøg den udvalgte bydel for eventuelle fjender, forhindringer og forsyningsmuligheder.
C – Samlet ildoverfald: På den udvalgte klub/bar foretages et samlet ildoverfald, hvor alle stormer bygningen og sikrer den. Stedet bruges derefter som midlertidigt BSO.

4 – Logistik

A – Forplejning og drivmidler: Hvilken som helst junkfood-restaurant der kan opspores.
B – Sanitetstjeneste: Syge -sårede til taxa eller ambulance alt efter behov.
C – Tilfangetagne: Fanger føres til nærmeste hotel for at overnatte og afhøres.

5 – Signaltjeneste

A – Kontakt: Sørg for, at alle har forbindelse til en fælleschat, eller at alle har hinandens telefonnumre.
B – Kendeord: Husk at aftale kendeord for genkendelse, alarm kup, opbrud og reel skade.

Læs indslaget i SOLDATEN her.

Tilbage til toppen af siden


SOLDATENs 5-KAMP I DRUK

Du er ikke nået i mål, før du har gennemført den vigtigste kamp af dem alle; SOLDATENs 5-KAMP. Her bliver dine soldater-færdigheder for alvor sat på prøve i jagten på at finde den bedste gruppe i din deling. 

FIND FEMKAMPEN HER

Tilbage til toppen af siden


Kåringer

Afslutningsfesten er fuld af traditioner, hvor kåringer står højt på listen. Her får I endelig mulighed for at belønne hinanden med de uniformsmærker, som befalingsmændene ikke uddeler. 

Klik på billedet for at downloade 

Klik på billedet for at downloade

Eller find kåringerne ved at klikke her

Klik på billedet for at downloade

Eller find kåringerne ved at klikke her

 

Tilbage til toppen af siden


Messespil

Fremgangsmåde:

 • Print brætspillet ud ved at downloade her 
 • Saml dine soldaterkammerater
 • Sørg for en masse væsker med procenter
 • Find en terning
 • Tag tid og se, hvor mange runder I kan nå på 12 minutters Cooper-druk

Klik på billedet for at downloade

Eller find spillet ved at klikke her

Tilbage til toppen af siden


Huskeord med scoringsgaranti

Om lidt flyder de iskolde fadøl atter ud af ølhanerne landet over. Med de massive restriktioner handler det om at have samspillet på plads, når den længeventede besættelse af barer og værtshuse skal eksekveres. Ved hjælp af værnepligtens huskeord kan du og dine venner sikre de bedste muligheder for at score på den genopståede slagmark.

KLAR TIL KAMP – FALKUSE

Før du overhovedet overvejer at opnå føling med målet, skal du og din enhed sikre jer, at I er i stand til at udføre den krævende operation: Under Funktionering skal I sikre, at I kan sammensætte meningsgivende sætninger og er i stand til at gå. Dernæst skal I kontrollere, at I har den rette mængde og kaliber af Ammunition – kan I nøjes med en kasse øl, eller er der behov for tungere flasker? Jeres muligheder for Ladning afgøres af pris, kø og afstand til bartenderen. Dømmekraften udgør dit Kampvisér i nattelivet. Hvis de mange øl har påvirket dit sigtemiddel, risikerer du enten at skyde alt for højt eller alt for lavt i forhold til dit vanlige ambitionsniveau. Uagtet at du i aften er i civil Udrustning, handler det stadigvæk om at stå knivskarpt. Har du spildt lakridsshots ud over din hvide T-shirt, eller er lynlåsen åben efter toiletbesøg? Udbedr! Sløringen består i, at du er i stand til at passe naturligt ind i det barmiljø, der udgør aftenens kampplads. Her kan Ekstra udstyr blive altafgørende. Er der Hawaii-tema på dagsordenen, handler det om at være omstillingsparat og score billige point med en blomsterkæde eller et bastskørt.

PLANLÆGNING – AMAIFOKI

Når blikket patruljerer gennem det dunkle barlandskab og opsnapper en gruppering med potentiale på floor, i garderoben eller ved et bord, følger Avertissement og Måludpegning. I det mørke og tågede lokale skal udpegningen være knivskarp, og den efterfølgende vurdering af Afstand skal tage hensyn til folkemasserne og eventuelle forskydninger om fjendtlige enheder. Ildfordelingen er afgørende for, at I får jer spredt ud på grupperingens forskellige mål, så I ikke ender med at have den samme person i sigte. Dette koordineres gnidningsfrit ved hjælp af dibs-meldinger. Hvilken indfaldsvej skal vi benytte? Toer-kolonne eller gruppens T? Hvem skal vi sende i baren? Alt dette afklares under forberedelse af FOrmationen. Når enheden er spredt ud, og musikken larmer mere end et lavtflyvende jagerfly, er det altafgørende, at Klarmeldinger udføres med kommandotegn eller over net. Iværksættelsen følger VOVS-princippet, hvor især Samtidighed er udslagsgivende. Er hele enheden ikke indforståede med deres roller og all-in på operationen, kan selv den mest lovende fremrykning ende i smertelige afslag.

WINGMAN – NÆSOKIK

Gruppeførerens huskeord for genordning er kernen i det enorme arbejde, enhedens wingman udfører under eksekvering af charmeoffensiven. Mens enhedens skytter har indtaget stilling ved bordet eller på floor og desperat er begyndt at afgive skud efter målet, skal en wingman bevare overblikket og gå i rsikring for at beskæftige og afvise fjendtlige enheder, der har sigte mod samme mål. Alle Situationsmeldinger går gennem en wingman for at undgå at forstyrre skytter, der er ved at skyde sig varme. Melder skytten om en smertefuld afvisning, henter jeres wingman en drink til den sårede og iværksætter Opbygning af kampkraft. Bestilling af taxa, afhentning af natmad og lignende Koordination er en wingmans ansvar, ligesom vedkommende også står for at kommandoforplante afgørende Informationer om happy hours, limbokonkurrencer og perfekte tidspunkter at fremrykke mod floor. Med sit sublime overblik kan enhedens wingman aflæse Klarmeldinger af sine skytters ansigtsudtryk. Herudfra vurderer han, om der er øl nok, eller om der er behov for at sætte ind med tungere ammunition. I sidste instans kan han blive tvunget til at erkende et sviende nederlag, evakuere enheden og gennemføre FADSUM med henblik på at fremskyde mod nyt mål.

Tilbage til toppen af siden


Jeg har aldrig…

Har du prøvet at falde i søvn i auditoriet? Eller måske har du smidt nøglen væk til dit skab? Prøv SOLDATENs Jeg har aldrig!

Find Jeg har aldrig… på instagram her eller ved at klikke på billedet.

Tilbage til toppen af siden


Ryd mod ryg

Udførsel:

To personer udvælges til at sidde i de varme stole med ryggen til hinanden.  Hvis personen i den varme stol mener, at udsagnet passer til sig selv, drikker vedkommende. Passer udsagnet bedre til personen i den anden stol, undlader man at drikke. Ved enighed tager alle en tår. Ved 3 enigheder i streg, sætter to nye personer sig i de varme stole.

UDSAGN:

 1. Hvem har mest bravo-potentiale?
 2. Hvem har størst chance for at score sergenten?
 3. Hvem er den bedste skytte?
 4. Hvem har været mest presset under værnepligten?
 5. Hvem er bedst til at finde vej?
 6. Hvem har været lavet de største bommerter under værnepligten?
 7. Hvem klarer sig bedst til basisprøven?
 8. Hvem er bedst til at afholde militær stilletid?
 9. Hvem har oftest ramt sidemakkerens skydeskive?
 10. Hvem er mest tilbøjelig til at tage en pjækkedag på inf?
 11. Hvem er mest tilbøjelig til at ramme ved siden af latrinposen?
 12. Hvem har oftest sagt “javel” uden at have forstået ordren?
 13. Hvem er mest tilbøjelig til at forsøge at score ved at være “soldat”?
 14. Hvem har oftest mistet stumper?
 15. Hvem er mest tilbøjelig til at slikke røv på befalingsmænd?
 16. Hvem er mest tilbøjelig til at tiltale befalingsmænd forkert?
 17. Hvem er mest tilbøjelig til at overdrive historier?
 18. Hvem er mest tilbøjelig til at falde i søvn i auditoriet?
 19. Hvem er mest tilbøjelig til at modtage en reprimande af en sergent?
 20. Hvem er sergentens yndlings?
 21. Hvem er mest tilbøjelig til at score på “at være soldat”?
 22. Hvem er bedst til eksercits?
 23. Hvem er mest tilbøjelig til at blive sergent?
 24. Hvem er mest tilbøjelig til at score en fra delingen?
 25. Hvem drikker flest monnere?
 26. Hvem læser mest SOLDATEN?
 27. Hvem har flest snacks på manden?
 28. Hvem er mest tilbøjelig til at spise hele feltrationen til frokost?
 29. Hvem er mest tilbøjelig til at dreje den forkerte vej under eksercits?
 30. Hvem ville klare det bedst i frømandskorpset?

Tilbage til toppen af siden


Musikquiz

Fremgangsmåde:

Del gruppen op i 2-6 hold. Find SOLDATEN på Spotify og hop ind på playlisten “Musikquiz”. Herefter skal du spille sangene i kronologisk rækkefølge. Før du sætter sangen på, nævner du kategorien. 

Når én fra gruppen kender det korrekte ord, skal alle i gruppen tage 1 tår og derefter flippe hver deres kop. Når alle kopper er flippede, må gruppen sige ordet. Hvis ordet er korrekt, får gruppen 1 point og må give 3 tåre ud. Hvis der gættes forkert skal gruppen selv tage de 3 tåre.

Husk at finde en præmie til gruppen med flest point!

Find playlisten her

Klik på billedet for at finde playlisten

Eksempel:

Sang Kategori Rigtigt svar
Lille Peter Edderkop Bevægmåde kravlede

Lille Peter Edderkop,
kravlede op ad muren.
Så kom regnen
og skyllede Peter ned…

PLAYLISTE: MUSIKQUIZ på SOLDATENs Spotify

Sang Kategori Rigtigt svar
Solhverv Organ Hjerte
Highway to hell “Sted” Hell
Gutterne Dag Onsdag
Sweet Caroline Navn Caroline
Technopiik Euforiserende stoffer Coke
Alle sømænd er glade for piger Navn med T Tove
Friday Hvilken dag? Friday
Good Morning Kompasning West
In the army now Værn Army
Kiss it better Vejr Sunshine
Gonzo Specialstyrke soldat Frømand
Pas på den knald røde gummibåd Fartøj Gummibåd
Take me home, country road Familiemedlem Mama
Bohemian Rhapsody Våben Gun
Party Rock Hvornår? Tonight
I want it that way Beredskabsstyrelsens spidskompetence Fire
Kickflipper Pigenavn Benthe og Louise
Fireball Spiritus Fireball
September Hvornår? September
Hot! Hvor? H.C. Andersens Boulevard
Buongiorno Transportmiddel Cykel
ErruDumEllaHvad Beklædningsgenstand Sko
KIDD er din far Familiemedlem Far
Toxic Kropsdel Head
Sol over København Hav Atlanten
Elskovspony Navn Johnny
Model Profession Model
Neonlys Tal 3
Unz unz Hvorhenne? Ud på floor

 

Tilbage til toppen af siden

You may also like

Comments are closed.