Sara Hjalager er tidligere verdensmester i militær femkamp, og giver dig herunder hendes 7 bedste råd til hvordan du optimerer din træning!

Læs mere om Sara Hjalager og militær femkamp her.

1. Accepter svagheder

“Man kan ikke være god til det hele. Det er vigtigt at acceptere, at man har svagheder og ser det som et potentiale til at forbedre sig. Uanset hvor god man er, vil man altid have nogle svagheder, som kan trænes.”

2. Find en buddy-makker

“Det, som hjælper mig til at hænge i, er at have nogle at træne med. Når man har en aftale og kan hjælpe hinanden igennem, er det lidt lettere. Man kan jo sagtens gøre sporten til noget individuelt og træne selv, men jeg får meget mere ud af at gøre det sammen med andre og have nogle at sparre med”

3. Realistisk plan for realistiske mål

“Det er vigtigt at finde ud af, hvad dit langsigtede mål er, og hvad det kræver af dig lige nu og her. Man skal finde ud af, hvor man gerne vil hen, hvor meget tid man har, hvilke træningsfaciliteter man har til rådighed, og hvad man har brug for, for at nå i mål.”

4. Dine drømmemål

“Udover de realistiske mål må man gerne have nogle drømmemål, som er ekstra motiverende. Her sætter man barren højt for at se, hvor langt man kan nå.”

5. Sig det højt

“Når man fortæller det til ens kammerater, gør man det mere realistisk og kan samtidig få både opfølgninger og motivation. Derudover skal man skrive mål og delmål ned, så man kan blive ved med at vende tilbage til dem.”

6. Mængde og intensitet

“Det er vigtigt, at man er tålmodig og sørger for en naturlig proportion i ens træningsmængde og intensitet, så man undgår overbelastningsskader. Det er ikke holdbart at gå fra 0 til 100”

7. Verdensmester-vejr

“Det er ikke altid nemt at hænge i, når det blæser helt vildt eller står ned i stænger. Vi plejer at kalde det ‘verdensmester-vejr’”, fordi man er bedre stillet end sine konkurrenter, hvis man kan klare udfordringen selv i dårligt vejr. Det handler om at se på, hvordan man gør det til en god oplevelse alligevel.”

Læs mere om Sara Hjalager og militær femkamp her eller find artiklen i SOLDATENs udgivelse her.

 

You may also like

Comments are closed.