Sara Hjalager er indehaver af Danmarks kvindelige rekord på forhindringsbanen med en tid på kun 2 minutter og 18 sekunder. Ifølge Sara er forhindringsbanen modbydelig, fordi det gør så ondt, men samtidig en genial træning, der både forbedrer din udholdenhed, styrke og mobilitet – og så står den altid til rådighed.
Herunder hjælper Sara dig med, hvordan du bedst optimerer dine færdigheder på forhindringsbanen.
Vadested
Saras bedste tip er at komme ind i forhindringen med fart. Derudover er det vigtigt, at du holder centerlinjen i overkroppen på midten af forhindringen. På den måde er det kun dine ben, som kører fra side til side fremfor hele kroppen.
Over/under
Det er vigtigt at komme lavt over forhindringen, så du nærmest ligger ned. Når du skal over, skal du udføre et lavt løbespring, hvor den yderste fod sættes på forhindringen, hvorefter det inderste ben svinges derigennem, og du lander med siden til forhindringen. Når du skal under, skal du forsøge at komme så langt hen under forhindringen som muligt, så du kan komme hurtigt videre.
Den irske bænk
Ifølge Sara er denne forhindring den mest misforståede, fordi der er mange, som tror, de ikke er stærke nok – men det handler ikke om styrke, det handler om teknik.
Når du hopper op på forhindringen, skal du forsøge at svinge kroppen ind under bænken. På den måde kan du bruge momentum, når kroppen svinger tilbage, til at få foden op på bænken og derefter trække dig op. Det er vigtigt at forsøge at være så parallel med bænken som muligt.
Sukkenes dal
Når du hopper ned, skal du lande blødt ved at komme langt ned i knæene. Her er stor risiko for skader, hvis man ikke tager imod landingen og kommer godt ned i knæene. Når du skal op igen, skal du tage et let tilløb, lave et afsæt og sætte foden på muren som et trin, der bringer dig højere op.
Er du nysgerrig på militær femkamp? Så kan du læse endnu mere her.
Eller mangler du flere gode råd til din træning? Så hjælper Sara dig på vej her.