Kniv-folde er ikke det eneste multitool, som du altid bør have i lommen på kampuniformen. SOLDATEN introducerer dig til din nye feltmakker: vaseline.

Klassikeren

Til tør hud og læber: Det er selvfølgelig klassikeren – men ikke uden grund! Vaseline bliver nemlig ikke absorberet af huden på samme måde som mange andre cremer og læbepomader, men danner i stedet en slags beskyttende lag, som gør, at hudens naturlige fugt bevares. Nu er det slut med sprækkede læber og tørre hænder i feltens efterårskulde.

Gensløringstip

Til at fjerne sløringscreme: Når der skal gensløres, kan det være meget rart at fjerne gårsdagens gamle, halvsmeltede og svedige sløringscreme først, men det er ikke altid en nem mission. Her kan vaseline passende hjælpe dig på vej. Hvis du smører et tyndt lag vaseline i ansigtet, kan sløringscremen nemlig nemt fjernes med papir, og du kan på ny male dit ansigt i grønne striber.

Feltpudsning

Til at vedle støvler i felten: Rygterne siger, at vaseline oprindeligt blev brugt til indsmøring af læder. Om det passer, tør vi ikke svare på, men når nu du alligevel ikke slæber læderfedt med i felten, kan du lige så godt bruge vaseline, hvis støvlerne pludselig trænger til en omgang!

Gnavende basis

Til skavsår: Har du hørt, at mælkebøtter hjælper, når man brænder sig på brændenælder? På samme måde virker vaseline mod skavsår. Så hvis skaden er sket, og dit basis har gnavet sig vej forbi det første lag hud, så find vaselinen frem! Vaselinen kan nemlig både lindre smerten (en anelse) ved hudafskrabninger, da den fjerner den brændende fornemmelse og samtidig mindske risikoen for, at dit basis graver dybere…

Lynhurtige lynlåse

Til vandafvisende lynlåse: Vidste du, at sømænd altid har en silikonestift i deres redningsdragt? I en skarp situation vil sømændene bruge denne til at smøre på lynlåsen, da det er med til at holde vandet ude. Vaseline skulle efter sigende have samme effekt!

Artiklen er udgivet i SOLDATEN – Oktober 2021. Tryk her for at læse hele bladet!

You may also like

Forsvaret

Dine feltfif

Her finder du samlingen af tidligere værnepligtiges brugbare feltfif, som du med fordel ...

Comments are closed.