Arbejdsdagen er langt fra forbi, når du kommer kold og våd hjem fra en SKYT-dag. For at give dig mest mulig fritid har SOLDATEN samlet de vigtigste fokuspunkter til pudsestuen, så du slipper for sergentens vredesudbrud morgenen efter.

1. Hjelm

Udover at fjerne kviste og mos fra dit desperate forsøg på at opfylde de fire B’er skal du huske at afvaske hjelmens sløringsmagnet: Pandestykket. Det er fæstnet på hjelmens inderside og kan let tages ud og skylles ren med sæbe.

 

2. Sikkerhedsbriller

Den mest oversete disciplin i VEDL-tjenesten er rengøring af sikkerhedsbrillernes næsestykke. Hvis du skal slippe for en grøn næseryg dagen efter, kræver næsestykket en klat vaseline og din fulde opmærksomhed!

3. Kamphandsker

Efter en lang dag i det våde terræn er dine kamphandsker med garanti gennemblødte. I stedet for at smide det våde tøj på stuens radiator er det altid besværet værd at bruge tørrestuen. På den måde undgår du at slæbe VAPA-søen med ind på stuen.

4. Rekrutnosser

Der er stor forskel på dresscoden, alt efter om du er i felten eller på kasernen. Sørg for at få styr på rekrutnosserne så snart du er tilbage på garnisonen!

5. Basis

Det er meget muligt, at du hverken har brugt dolk-dræbe eller feltspaden, men når du i timevis har kravlet rundt i det danske vinterlandskab, er der ikke grænser for, hvor sand og jord kan snige sig ind i dit basis. Kontrollér alle åbninger og se, hvem der kan samle pudsestuens største sandkasse.

6. Uniformslommer

”Styr på stumperne!” lyder det dagligt fra dine befalingsmænd – og første step er at lukke lommerne! Særligt når du roder rundt i feltens mudder, er åbne lommer den direkte vej til tab/skade-erklæringen.

7. Knæbeskyttere

Knæbeskytterne er uden tvivl den mest eksponerede del af din udrustning. Sand og jord kan gemme sig overalt, og du kan med fordel udstyre dig med en tandbørste, der kan tage kampen op mod skidt i knappehullerne og under plastikskjoldene.

8. Støvler

Du har fejlet, hvis du tror, at støvlerne skinner efter tre minutter under vandhanen. At få snørebånd, sål og ruskind til at spille tager tid. Lad vores guide til støvlepuds hjælpe dig!

Lange nætter på pudsestuen?

Find SOLDATENs Anekdoter til pudsestuen og lad dig inspirere af de soldater, der for længst har lagt rekrutchokket bag sig.

 

Få endnu flere tips til din værnepligt og læs SOLDATEN – De værnepligtiges magasin online!

You may also like

Comments are closed.